Wedstrijden

Voor basketball gelden de volgende algemene regels:

 

Speeltijden en per team

Alle teams 4 x 10 minuten, behalve teams U12 (jonger dan 12 jaar), zij spelen 8 x 4 minuten, volgens het slangenmodel.

 

Bij de jeugd van de volgende baskethoogte en balmaat: 

 

Leeftijd Geslacht Baskethoogte Balmaat
U12 Gemengd 2.60 m 5
U14 Gemengd 3.05 m 6
U16 M 3.05 m 7
U16 V 3.05 m 6

 

 

Wedstrijdkleding
De E.B.C.G. wedstrijdkleding bestaat uit een geel blauw shirt en een blauwe sportbroek. Zowel de voorzijde als de achterzijde van het shirt dienen voorzien te zijn van een nummer. Dit nummer geeft de ledenadministratie aan je door. Als een team, dat bij ons op bezoek komt ook in het geel speelt, kunnen ze eventueel spelen met oranje "hesjes", die in de "lockers" liggen.

 

Kom op tijd
Op een wedstrijddag spelen meestal meerdere team na elkaar, op tijd beginnen is daarom belangrijk. Probeer altijd 15 minuten voor aanvang van de wedstijd omgekleed aanwezig te zijn. De scheidsrechter moet het digitale sheet voor het aanvangstijdstip controleren. Kom op tijd als je als scheidsrechter of als tafelaar bent ingedeeld.

 

Scheidsrechters
Respecteer de scheidsrechters! Wanneer de aangewezen scheidsrechters niet opkomen en er vrijwilligers willen fluiten moet er gespeeld worden. Indien er volgens jou onjuiste zaken gebeuren, stel dan zo spoedig mogelijk de wedstrijdsecretaris op de hoogte. Dit geldt voor protesten of diskwalificatie(s) van speler(s).

 

Agressie en racisme tijdens uit en thuiswedstrijden

Tijdens uit- en thuiswedstrijden kan het voorkomen dat een team met agressie en-of racisme te maken krijgt. De bond neemt dit soort dingen hoog op. Er is zelfs een speciaal meldpunt in het leven geroepen, wat betreft deze zaken. Dus meldt iets wat gebeurt en echt niet door de beugel kan altijd bij: het meldpunt Bond afdeling Zuid.

 

Taken
Bij het basketballen horen een aantal taken. Zonder deze taken is er geen basketbal mogelijk. Het uitvoeren van taken is noodzakelijk, omdat anders een wedstrijd van je clubgenoten geen doorgang kan vinden. Meer informatie over taken en het regelen van eventuele vervanging kun je hier lezen.

 

Zoeken

Gebruik onderstaand veld om te zoeken binnen onze website.

 

 

Ook basketballen?

Lijkt het je ook leuk om te basketballen? Je bent van harte welkom om een keer mee te trainen! Wij trainen bij EBCG op woensdag, donderdag of vrijdag. Meldt je aan bij de ledenadministratie via het contactformulier, om te kijken met welk team je een paar keer mee kan trainen.

 

Vragen?

Heb je vragen of wil je in contact met ons komen? Vul dan het contactformulier in.