startseizoen1718.jpg

Welkom bij E.B.C.G.

E.B.C.G. is de Eerste Basketball Club Geldrop. Bij deze club spelen ruim honderd leden van jong tot oud competatief basketball.

 

Wil je meer weten over onze club kijk dan op de pagina Informatie.

Een keer mee doen?

Lijkt het je ook leuk om te basketballen? Je bent van harte welkom om een keer mee te trainen! Wij trainen bij E.B.C.G. op woensdag, donderdag of vrijdag. Meld je aan bij de ledenadministratie via het contactformulier, om te kijken met welk team je een paar keer mee kan trainen.

 

Nieuws mbt Coronavirus

Voor de laatste nieuwsbrieven door E.B.C.G. verstuurd, zie onze nieuws-pagina

 

26-04-2020

 

E.B.C.G. ziet geen mogelijkheden om trainingen aan te bieden

Jullie hebben natuurlijk de beslissingen van het kabinet van afgelopen dinsdag meegekregen. Daarin is vermeld dat er voor kinderen uitzonderingen gezocht zijn om deze toch te laten sporten. Helaas gelden deze uitzonderingen alleen voor het sporten in de buitenlucht.

Het bestuur van E.B.C.G. heeft uitgebreid gesproken over de verschillende alternatieven, vooral voor de kinderen van 12 jaar en jonger. We hebben daarbij de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en hebben besloten dat het op dit moment niet haalbaar is, omdat we geen geschikte accomodatie tot onze beschikking hebben.

Wij zien daarnaast ook weinig mogelijkheden om basketballtrainingen door te laten gaan met inachtneming van de 1,5 meter regel voor de kinderen tussen de 13 en 18.

We moeten dus helaas concluderen dat we op dit moment geen basketball mogelijk kunnen maken in Geldrop-Mierlo.

 

 

31-03-2020

 

Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

 

Zoals jullie weten heeft het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. 

Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

 

Hopelijk kunnen we na 28 april weer plannen gaan maken om te basketballen. Als we meer weten brengen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte. 

 

 

23-03-2020

Deze avond ontvingen wij onderstaande berichten van de Nederlandse Basketball Bond. Het bestuur komt zo snel mogelijk (virtueel) bij elkaar om de gevolgen hiervan voor E.B.C.G. in kaart te brengen en zal zo snel mogelijk een nieuwsbrief verzenden met meer informatie. 

 

 

Beste allemaal,


Naar aanleiding van de nieuwe informatie over de bestrijding van het coronavirus die vanavond (23-03-2020) door de Nederlandse overheid naar buiten is gebracht, ziet de Nederlandse Basketball Bond zich genoodzaakt alle basketbalcompetities voortijdig te beëindigen.


Voor meer informatie zien onderstaand bericht welke zojuist via onze website is verspreid. 

Wij wensen u in deze zorgelijke tijd het allerbeste toe en hopen elkaar weer gezond en wel te treffen komend seizoen!

 

Met vriendelijke groeten,

NEDERLANDSE BASKETBALL BOND

 

-----------

 

ALLE BASKETBALCOMPETITIES VOORTIJDIG BEËINDIGD
Naar aanleiding van de nieuwe informatie over de bestrijding van het coronavirus die vanavond door de Nederlandse overheid naar buiten is gebracht, ziet de Nederlandse Basketball Bond zich genoodzaakt alle basketbalcompetities voortijdig te beëindigen.


Eén van de dringende aanvullende overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is alle bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen tot 1 juni te verbieden. De ondergrens van honderd personen die aanvankelijk gold, verdwijnt.


Deze maatregel heeft tot gevolg dat alle landelijke competities en afdelingscompetities per direct worden beëindigd. Er worden geen kampioenen aangewezen. De NBB acht dit niet passend gelet op het gemankeerde seizoen en de situatie waarin het land verkeert. Een uitzondering daarop vormen poules waarin eventueel al een kampioen is. Dat geldt met name voor afdelingscompetities.


Bij plaatsing voor de competities in het nieuwe seizoen 2021-2022 zal worden gekeken naar de huidige stand. Als het gaat om promotie en degradatie zal een zo eerlijk mogelijke afweging worden gemaakt welke teams daarvoor in aanmerking komen.


De finales voor de Basketball Cup – de strijd om de nationale beker – die aanvankelijk in het weekeinde van zaterdag 28 en zondag 29 maart gespeeld zouden worden, maar tot nader orde waren uitgesteld, worden verplaatst naar het begin van volgend seizoen.


Simone Volmer, Algemeen Directeur bij de NBB: "Dit besluit is een harde klap voor het basketball in Nederland, maar het enige mogelijke besluit, waarmee we meteen duidelijkheid kunnen verschaffen aan onze achterban. We beseffen dat we als sport nu even pas op de plaats moeten maken, gezien alles dat er nu speelt in de maatschappij en op het gebied van volksgezondheid.

Vanzelfsprekend nemen we onze verantwoordelijkheid in de voorbeeldrol die we hebben. Wij houden ons aan de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd, zoals de anderhalve meter afstand bewaren. Dus hoe vervelend ook, we moeten die basketball in teamverband even laten liggen. We weten niet hoe lang het gaat duren, maar uiteindelijk pakken we die bal weer op met elkaar!"

Ga snel naar

 

Op de hoogte blijven van alles wat er bij E.B.C.G. speelt, bekijk dan
hier voor het laatste nieuws, en volg ons via Facebook of Instagram:
Voor het competitieprogramma klik op de link. 
De EBCG-kalender vind je hier.
 
Wil je weten in welke leeftijdscategorie je thuishoort of wil je de teamindeling bekijken,
kijk dan naar de teams, hier vind je ook de trainingstijden.
Wil je je inschrijven, ga dan naar het inschrijfformulier,
 

Wil je graag een nieuw tenue, klik dan hier:

Onze sponsors: