Technische Commissie

De Technische Commissie (TC) is verantwoordelijk voor: het trainer- en coachbeleid, met name het:

  • Samenstellen van teams
  • Vaststellen van trainingstijden
  • Accommodatie en materiaal
  • Technisch beleid

Leden van de Technische Commissie van E.B.C.G.:

 - Tommy Straten

 - ?

           (Er is nog een vacature  in de TC)

 

Procedures teamindeling

Er worden voor een team (bij voorkeur) maximum 12 spelers ingedeeld. Bij competitiewedstrijden mogen maximaal 12 spelers worden ingevuld op de sheet. Voor 1 juni wordt bij de bond de eventuele dispensatie aangevraagd voor leden die op de ledenlijst staan.

 

Voor 1 juli worden de teams in de verschillende klassen ingeschreven voor de kerncompetitie. Begin september dient de samenstelling van de verschillende teams rond te zijn, deze worden dan voor het begin van de competitie aan de bond doorgegeven. 

 

Leeftijdscategorieën

Het overzicht van de verschillende leeftijdscategorieën vind je hier.

Dispensatie is mogelijk zowel naar beneden als naar boven. Bijvoorbeeld je speelt in U14 maar je bent goed genoeg om in U18 mee te doen. Dan mag dat alleen na toestemming van je ouders, je moet daarvoor dispensatie aanvragen. Dispensatie moet goedgekeurd worden door de NBB. 

 

Invallers

Invallers zijn spelers die vanuit een lager team in een opvolgend hoger team spelen. Een invalbeurt telt wanneer deze speler op het sheet is ingevuld, ook als de wedstrijd niet gespeeld is of wanneer de speler niet aanwezig was. Je mag 5 keer invallen bij een team. Bij de 6e keer wordt je automatisch overgeplaatst naar het bewuste team, tenzij vermeldt wordt bij de NBB dat je bankspeler bent (gebeurt via Sportlink).

 

Bankspelers

Bankspelers zijn spelers die uitkomen in een eigen team en een team waarvoor je vast staat opgegeven als invaller. In elk team mogen 5 bankspelers worden opgegeven. Voor de eerste seniorenteams mogen ook nog eens spelers uit U22, U20 of U18 als bankspeler worden opgegeven. Zie kopje invallers hierboven.

 

Opleidingen

De Technische Commissie richt zich op het opleiden van trainers en coaches. Het opleiden maakt onderdeel uit van het door de TC opgestelde technische plan voor E.B.C.G..

 

Zoeken

Gebruik onderstaand veld om te zoeken binnen onze website.

 

 

Ook basketballen?

Lijkt het je ook leuk om te basketballen? Je bent van harte welkom om een keer mee te trainen! Wij trainen bij EBCG op woensdag, donderdag of vrijdag. Meldt je aan bij de ledenadministratie via het contactformulier, om te kijken met welk team je een paar keer mee kan trainen.

 

Vragen?

Heb je vragen of wil je in contact met ons komen? Vul dan het contactformulier in.