Geschiedenis

De geschiedenis van E.B.C.G.

 

De Eerste Basketball Club Geldrop werd in september 1972 opgericht op een zolderkamer aan de Biezenstraat in Geldrop. De vijf oprichters: Jan Cremers, Hans van Grieken, Jos van Iperen, Pierre Jansen en Gerdi Jochems zochten een nieuwe vrijetijdsbesteding. Basketball als nieuwe sport in opkomst trok de vijf en met behulp van de N.B.B. (Nederlandse Basketball Bond) werd de club opgericht. Hiervoor was in ieder geval een senioren- en een jeugdteam nodig, deze werden geworven in de gemeente. Naast de genoemde bestuursleden meldde zich Joost van Beek als eerste lid. 

Eind november 1972 startte de eerste trainingen in een gymzaal aan de parallelweg onder leiding van Frans van Grieken. Vanaf het seizoen '73-'74 werd volledig meegedaan met de competitie. Hiervoor werd verhuisd naar de sporthal in Zesgehughten omdat deze voldeed aan het wedstrijdregelement. 

 

De toenemende belangstelling voor de basketballsport leidde de volgende stap in voor E.B.C.G..

Lees vanaf begin van het nieuwe seizoen verder over de geschiedenis van E.B.C.G..

 

Dames EBCG 01EBCG Dames 02

EBCG Heren 01     EBCG Heren 02

 

 

Vragen?

Heb je vragen of wil je in contact met ons komen? Vul dan het contactformulier in.

 

Ook basketballen?

Lijkt het je ook leuk om te basketballen? Je bent van harte welkom om een keer mee te trainen! Wij trainen bij EBCG op woensdag, donderdag of vrijdag. Meldt je aan bij de ledenadministratie via het contractformulier, om te kijken met welk team je een paar keer mee kan trainen.