Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste E.B.C.G. nieuws

 

EBCG Nieuws 14/01/2021: EBCG met spoed op zoek naar voorzitter!

14 januari 2023

Beste (ouders van) leden van E.B.C.G.,
Beste lezer,

 

Deze keer in de nieuwsbrief:

E.B.C.G. zoek met spoed nieuwe voorzitter
Wedstrijden 14 en 15 januari
Bestelling tenues

 

Voorzitter gezocht, komende week gesprek met alle leden en ouders van jeugdleden.
Het volgende bericht is afgelopen dagen bij de trainingen aan alle leden meegegeven. Wij zien graag alle leden en ouders van jeugdleden bij de trainingen de komende week om de ernst van de situatie voor E.B.C.G. toe te kunnen lichten.

 

Beste basketballer, ouder of verzorger,

Inmiddels ruim 50 jaar maakt E.B.C.G. het voor jong en oud mogelijk om onder begeleiding te basketballen. Op dit moment bestaat onze club uit ruim 100 leden, die op woensdag, donderdag, vrijdag en vaak op zaterdag enthousiast een balletje gooien.
Dit alles is alleen mogelijk door de fantastische inzet van meer dan twintig vrijwilligers.

Al geruime tijd is het bestuur van E.B.C.G. bezig om een aantal bestuursfuncties opnieuw in te vullen. Gelukkig hebben we twee ouders van leden bereid gevonden om de rol van secretaris in te vullen.
Sinds de algemene ledenvergadering (ALV) van mei 2022 hebben we je meerdere malen aangegeven dat E.B.C.G. kwetsbaar is als we de rol van voorzitter niet ingevuld hebben.
Zoals in de nieuwsbrief (van 30 juni 2022) en vele berichten daarna, naar alle leden is vermeld, is Richard Hazenberg na zeven jaar per 1 januari 2023 teruggetreden als voorzitter van E.B.C.G..

Om jou, je teamgenoten en alle andere leden ook de komende jaren te kunnen laten basketballen moet de rol van voorzitter op korte termijn ingevuld worden. Natuurlijk zou deze rol ingevuld kunnen worden door leden ouder dan 19 jaar. Maar ook als ouder van één van onze leden is dit misschien een leuke uitdaging voor u. Basketbalkennis is niet noodzakelijk, enthousiasme en bestuurlijke kwaliteiten zijn veel belangrijker.

 

Graag willen we als bestuur op 18, 19 en 20 januari, aan het begin of einde van je training / de training van uw kind, aandacht vragen voor deze situatie. We willen je/u daarom vragen op de betreffende dag aanwezig te zijn bij de training. En kort de tijd te reserveren om met ons in gesprek te gaan.

Wil je vooraf meer weten over de rol van voorzitter? Wil je wel graag wat anders doen als vrijwilliger om E.B.C.G. te helpen? Naast een nieuwe voorzitter zijn we altijd op zoek naar andere vrijwilligers om een toernooi te organiseren, training te geven of te coachen.

 

We horen graag van je!
Met sportieve groet,

Het bestuur,
Thijs, Monique en Tommy

 

Tijdschema bezoek:

Wo 18 jan 20.25-20.35
Do 19 jan 20.25-20.35
Vr 20 jan 19.25-19.35

 

Wedstrijden 14 en 15 januari
Vandaag spelen beiden herenteams een thuiswedstrijd. De andere teams spelen morgen uitwedstrijden.

Voor indeling en taken zie de nieuwsbrief of de app. 

 

 

 

Tenues bestelling en bestellen.
Doordat onze ledenadministratie op dit moment even uit de running is heeft de bestelling van tenues vertraging opgelopen. De bezetting van het bestuur is al laag maar door hard werk van andere bestuursleden is de ledenadministratie toch opgepakt. Inmiddels is het gelukt om een aantal weken geleden de tenues te bestellen. We verwachten een grote doos met nieuwe tenues ergens de komende twee weken.

 

Inmiddels hebben we al weer wat nieuwe bestellingen binnen. Zoals jullie weten verzamelen we er minimaal vijf voordat we bestellen (in verband met hogere kosten). We willen eind januari weer een bestelling plaatsen.
Heb jij nog een tenue nodig dan vragen we je dat via het volgende formulier te doen:
http://www.ebcg.nl/nl/informatie/tenue/

 

Mededelingen
We willen nog even mededelen dat de uitbetaling van de vergoedingen voor taken van seizoen 2021-2022 eind november heeft plaatsgevonden.

Ook heb je vast begrepen van je trainer dat de thuiswedstrijden van 21 januari niet doorgaan. Omdat de sporthal niet beschikbaar is zullen deze wedstrijden later in het seizoen gepland worden.

 

 

Bedankt voor het lezen, en we zien iedereen heel graag komende week op de trainingsavond in de sporthal.

 

Sportieve groet.

Groeten van het bestuur
Monique, Richard, Thijs en Tommy.

Onze sponsoren

 

 

 

EBCG Nieuws 31/12/2022: EBCG wenst je een fijn 2023, maar nog steeds voorzitter gezocht!

31 december 2022

E.B.C.G. wenst je een heel fijn 2023.

 

Ondanks dat onze basketbalclub vanaf morgen geen voorzitter meer heeft, kijken we in deze nieuwsbrief vooruit naar het eerste deel van 2023.

 


Beste (ouders van) leden van E.B.C.G.,
Beste lezer,

 

Deze keer in de nieuwsbrief:

  • Nieuws over de nieuwsbrief
  • E.B.C.G. zonder voorzitter het nieuwe jaar in.
  • Trainingen vanaf 4 januari en wedstrijdschema 2e seizoenshelft.

Nieuwsbrief
De E.B.C.G. nieuwsbrief wordt sinds een aantal weken door met name gmail geblokkeerd. Daardoor zijn wij op zoek gegaan naar een alternatieve manier om belangrijke informatie naar jullie te sturen.
Natuurlijk waren we al eerder gestart met informatie via de basketball.nl-app. Maar we proberen het nu ook via dit nieuwe platform. Als het goed is maakt het voor jou als lezer niet uit. Mocht je vragen hebben over de nieuwsbrief kun je deze altijd sturen naar secretaris@ebcg.nl.

We willen je vragen deze afzender als veilig en bekend te markeren zodat de nieuwsbrief niet in je spamfolder terecht komt.

 

Voorzitter gezocht, secretaris gevonden.
Wij zijn heel blij om te melden dat we een nieuwe secretaris hebben gevonden voor E.B.C.G.. We gaan vanaf januari druk aan de slag met het installeren van de nieuwe secretaris en zullen je er dan meer over laten weten.

Maar... we zoeken nog steeds een voorzitter. We hebben een aantal geïnteresseerden gesproken voor de rol als voorzitter van E.B.C.G.. Maar door drukke andere bezigheden van de kandidaten hebben we helaas nog geen nieuwe voorzitter kunnen vinden.
Omdat we gelukkig wel het bestuur hebben kunnen aanvullen, gaan we gewoon van start met het tweede deel van het seizoen. Echter blijft onze club hierdoor kwetsbaar en komt heel veel werk neer op een beperkt aantal schouders.

Dus willen we nogmaals een oproep doen aan alle leden (en ouders / verzorgers) van E.B.C.G.: onze club heeft jou nodig! Ben jij regelmatig in de zaal, vind je het leuk om de koers van jouw basketbalclub mede te bepalen, en heb jij als goede voornemen voor 2023 om nieuwe uitdaging voor jezelf aangaan?
Stuur dan een bericht naar Thijs, via secretaris@ebcg.nl.

 

Trainingen voorjaar 2023

Na een weekje rust starten op 4 januari de trainingen weer.
We starten de tweede seizoenshelft met een extra U14 team. Het team za gaan traininen op donderdag van 19.00-20.30.

De nieuwe teamindeling van U14 vind je in de nieuwsbrief.

De eerste wedstrijden staan op dit moment voor 14 en 15 januari gepland. Vanaf 2 januari kun je de wedstrijden ook in de app zien. De NBB zal op de eerste werkdagen van het nieuwe jaar de wedstrijden definitief maken en dan zijn voor jou te zien.
We proberen dan ook zo snel mogelijk de taken in te delen.

 


Bedankt voor het lezen, een fijne jaarwisseling toegewenst.

 

Sportieve groet.

Groeten van het bestuur
Monique, Richard, Thijs en Tommy.

 

 

EBCG Nieuws 19/11/2022: Wedstrijden vandaag en volgend weekend

19 november 2022

Beste (ouders van) leden van E.B.C.G.,
Beste lezer,

 

 

Deze week is er weer genoeg gebeurd binnen E.B.C.G.. Dinsdag was de ALV, vandaag zijn er veel thuiswedstrijden. Hierbij een korte nieuwsbrief met de belangrijkste info. 

 

 

Wedstrijden 19 november (en 26 november)

Komend weekend staan er maarliefst zeven thuiswedstrijden op het programma. Het wordt dus weer een drukke zaterdag in de sporthal. Kijk nog even goed of je een taak hebt. 

 

Het programma (incl het programma voor volgende week):

 

  Datum Zaalwacht F Eillyas
  19-11-2022   A Mahadi
Tijd Wedstrijd Scheidsrechters Verenigingsofficials
14:00 E.B.C.G. X12 1 -
Achilles '71 X12 2
Cadier, B,
Henneman, M
Fako, H,
Mahadi, A
15:45 E.B.C.G. X14 1 -
BAL X14 3
Koningsberger, W,
Loon, S Van
Workum, J Van,
Ibrahimi Tayneh, A.
15:45 E.B.C.G. M16 1 -
Achilles '71 M16 1
Eillyas, F,
Meegdes, L
Mahadi, S,
Verschuren, J.
17:30 E.B.C.G. MSE 1 -
Tantalus MSE 2
Bond Mahadi, A
Heesakkers, T.
Heesakkers, S.
17:30 E.B.C.G. M18 1 -
Achilles '71 M18 1
Oortwijn, B,
Oever, N Ten
Rosmalen, M.
Hedel, B Van
19:15 E.B.C.G. MSE 2 -
Tantalus MSE 5
Kantelberg, L,
Dijck, S Van
Broeders, T. ,
Ekpombang, T
19:15 E.B.C.G. M20 1 -
Barons M20 1 *
Hazenberg, R,
Mulder, W
Verschuren, J. ,
Heijer, M Den
       
  Datum Zaalwacht HS1
  26-11-2022    
Tijd Wedstrijd Scheidsrechters Verenigingsofficials
17:30 E.B.C.G. MSE 1 -
Achilles '71 MSE 3
Bond Ekpombang, T,
Heijer, M Den,
Stiphout, D Van
19:15 E.B.C.G. MSE 2 -
BC Bumpers MSE 2 
Alphen, J Van,
Eillyas, F
Feijen, L. ,
Keen, A.
19:15 E.B.C.G. M18 1 -
BAL M18-2 (VR)
Gerven, V Van,
Meegdes, L
Brandes, G,
Damhuis, N.
       

 

Je wedstrijden en taken kun je ook vinden via de basketball.nl-app van de NBB. (Je kunt via de app het programma ook automatisch koppelen aan je digitale agenda. )

 

 

Jouw clubgenoten weten dat ze op je kunnen rekenen zoals jij ook rekent op een scheidsrechter en tafel als jij moet spelen! 

Wist je dat iedereen die bij E.B.C.G. taken uitvoert hiervoor een vergoeding krijgt? De vergoeding is €6 voor het fluiten en €4 voor het tafelen. Vanaf U16 zul je regelmatig ingedeeld worden om een taak uit te voeren.

Kun je echt niet dan willen we je vragen zelf te ruilen met een teamgenoot en even aan ons te laten weten wie je vervanger is (via een mail naar wedstrijdsecretariaat.ebcg@gmail.com).

 

 

Drukke ALV

Op dinsdagavond 15 november hebben we de Algemene LedenVergadering gehad. Gelukkig waren er veel leden, vrijwilligers en ouders aanwezig in Heerenhuys23. 

Er zijn een aantal mensen geweest die aangegeven hebben een bijdrage te willen leveren aan de organisatie van E.B.C.G.. Tijdens de volgende bestuursvergadering zullen we verder inventariseren hoe we nu verder gaan. 

 

 

Bedankt voor het lezen, tot straks in de sporthal.

 

 

Sportieve groet.

Groeten van het bestuur
Monique, Richard, Thijs en Tommy.  

 

Op alle uitingen van E.B.C.G. is onze Privacy Policy van toepassing.
Ontvang je deze nieuwsbrief en wil je deze niet ontvangen?

Wil je de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mailadres?
laat het even weten via secretaris@ebcg.nl 

 

 

Onze sponsoren

 

 

EBCG Nieuws 11/11/2022: ALV

11 november 2022

 

EBCG Nieuws 02/11/2022: Toekomst EBCG, wedstrijden 5 november, ALV

2 november 2022

Beste (ouders van) leden van E.B.C.G.,
Beste lezer,

 

 

Een dag na de officiële 50ste verjaardag van E.B.C.G. sturen wij je weer een volle nieuwsbrief.

Allereerst met een hernieuwde vraag in verband met bezetting van het bestuur. Natuurlijk ook met aandacht voor de wedstrijden van 5 november en de ALV van 15 november. 

 

 

Mogelijk geen wedstrijden in 2023

Tot op heden hebben we geen enkele reactie gehad op de vraag naar mensen die bij willen dragen aan het bestuur van onze vereniging. 

Zoals de afgelopen maanden al regelmatig is aangekondigd heeft onze voorzitter Richard aangegeven per 1 januari te stoppen als voorzitter. Daarnaast is de functie van secretaris is nog steeds niet ingevuld. Daar komt nog eens bij dat door omstandigheden ook de ledenadministratie op dit moment onderbezet is. De taken kosten gemiddeld circa twee uur per week en worden uitgevoerd door vrijwilligers, extra belasting van de huidige vrijwilligers is niet mogelijk. 

Conclusie: op dit moment wordt het bestuur (en daarmee een heel groot deel van alles wat georganiseerd wordt binnen E.B.C.G.) uitgevoerd door slechts vier personen. Vanaf januari zijn er daarvan nog maar drie over. 
 

Op dit moment lopen we serieus risico dat er door en bij E.B.C.G. vanaf januari 2023 niet meer in competitieverband kan worden gebasketbald. Dit wil zeggen dat het realistisch is dat jij of dat uw kind geen wedstrijden meer kan spelen. Om over de mogelijke gevolgen voor volgend seizoen nog maar te zwijgen. 

 

Natuurlijk is dit niet wat wij (bestuur en jij als lid of ouder van) willen. E.B.C.G. is al jaren een fijne club waar vele vrienden samen basketballen, meer dan honderd mensen in totaal. Om dat vol te kunnen houden moeten we er samen de schouders onder (blijven) zetten. 

 

Hierbij de herhaalde oproep om te laten weten als je een bijdrage wilt leveren (hoe groot of klein die ook mag zijn).  Reageren kan naar secretaris@ebcg.nl. en natuurlijk door een gesprek of berichtje richting Richard, Thijs, Tommy of Monique. 

Dank voor je reactie!

 

 

Wedstrijden 5 november

Komend weekend staan er vier thuiswedstrijden op het programma. De wedstrijd van U18 is verzet. 

De Senioren-teams zijn vrij dit weekend maar toch hebben we een aantal van hen nodig om de wedstrijden door te kunnen laten gaan. Daarbij zijn druk bezig om nieuwe scheidsrechters op te leiden (daarover later meer). En daarvoor hebben we de hulp nodig van ervaren scheidsrechters. Ook om die reden staan er deze weken meer senioren ingepland dan gebruikelijk. 

 

Het programma:

 

  Datum Zaalwachten W Mulder
  5-11-2022   F Warmink
Tijd Wedstrijd Scheidsrechters Tafelofficials
14:00 E.B.C.G. X12 1 -
BC Deurne Pioniers
Passier, D,
Mulder, W
Keen, A.,
Feijen, L
15:45 E.B.C.G. M16 1 -
BC Heeze M16 2
Straten, T,
Mensch, J
Broeders, T.,
Ekpombang, T
15:45 E.B.C.G. X14 1 -
Fanatics '71 X14 1
Eillyas, F,
Warmink, F
Mulder, W.
Dijck, S Van
17:30 E.B.C.G. M18 1 -
B A Limburg
Oortwijn, B,
Meegdes, L
Warmink, F,
Rosmalen, M.
19:15 E.B.C.G. M20 1 -
OBC M20 1
Gerven, V Van,
Melis, M
Workum, J Van,
Heijer, M Den
       

 

Je wedstrijden en taken kun je ook vinden via de basketball.nl-app van de NBB. (Je kunt via de app het programma ook automatisch koppelen aan je digitale agenda. )

 

Jouw clubgenoten weten dat ze op je kunnen rekenen zoals jij ook rekent op een scheidsrechter en tafel als jij moet spelen! 

Wist je dat iedereen die bij E.B.C.G. taken uitvoert hiervoor een vergoeding krijgt? De vergoeding is €6 voor het fluiten en €4 voor het tafelen. Vanaf U16 zul je regelmatig ingedeeld worden om een taak uit te voeren.

Kun je echt niet dan willen we je vragen zelf te ruilen met een teamgenoot en even aan ons te laten weten wie je vervanger is (via een mail naar wedstrijdsecretariaat.ebcg@gmail.com).

 

 

ALV dinsdag 15 november

Op dinsdagavond 15 november vindt de Algemene LedenVergadering weer plaats. Aanvang 20.15, locatie HeerenHuys23.

Tijdens de Algemene LedenVergadering staan de volgende punten op de agenda:

  • Bezetting bestuur
  • Begroting 2023
  • Grote Club Actie 2022
  • Terugblik jubileum
  • Club van 25

Wij hopen weer veel leden te mogen begroeten, vooral in verband met het eerste agendapunt. 

Laat even weten of aanwezig bent bij de ALV in verband met het klaarzetten van voldoende stoelen.  

 

 

Scheidsrechterscursus en Spelregelbewijs 

De afgelopen weken is het bestuur samen met een aantal vrijwilligers (bedankt Jeroen en Henk) druk bezig geweest met het opleiden van een grote groep nieuwe scheidsrechters. Dus de komende weken zie je misschien wat nieuwe gezichten als scheidsrechter. 

Wij wensen alle nieuwe scheidsrechters heel veel plezier en succes. En bedankt, want iedere keer zorgen de aanwezige scheidsrechters (en tafelofficials) er voor dat er weer een grote groep E.B.C.G.'ers en ook tegenpartij, een fijne wedstrijd kunnen basketballen!

 

Ook het behalen van het spelregelbewijs gaat de goede kant op. Bijna alle leden die dit bewijs moeten halen hebben dit inmiddels gedaan. Super fijn en super goed. 

 

 

Grote ClubActie

E.B.C.G. doet dit jaar voor het eerste mee met de Grote ClubActie. Tot nu heeft de Grote Club actie €380,- opgebracht en zijn er 158 loten verkocht. Een mooie opbrengst, maar het kan natuurlijk nog iets beter! Tot 21 november kunnen er loten gekocht worden. 

 

 

 

Bedankt voor het lezen, tot ziens in de sporthal en succes komend weekend!

 

 

Sportieve groet.

Groeten van het bestuur
Monique, Richard, Thijs en Tommy.  

 

Op alle uitingen van E.B.C.G. is onze Privacy Policy van toepassing.
Ontvang je deze nieuwsbrief en wil je deze niet ontvangen?

Wil je de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mailadres?
laat het even weten via secretaris@ebcg.nl 

 

 

Onze sponsoren

 

EBCG Nieuws 05/10/2022: Geen U14 training vanavond, thuiswedstrijden en vacatures

5 oktober 2022

Beste (ouders van) leden van E.B.C.G., Beste lezer,

 

Na een mooi jubileumweekend twee weken geleden en een aantal uitwedstrijden afgelopen weekend staat er voor deze week weer een thuisweekend voor de deur. Eerst nog even goed trainen en dan knallen op zaterdag. Vanavond gaat de U14 training niet door vanwege werkzaamheden in de sporthal. 

 

 

Reminder: Vanavond geen training u14

Als je op zoek bent naar het overzicht van avonden waarop trainingen wel of niet door gaan, kijk dan op http://www.ebcg.nl/nl/competitie/teams-en-trainingstijden/. Onderaan vind je dan de E.B.C.G.-kalender. 

Zoals gezegd, vanavond dus geen training voor U14. Ze mogen komende vrijdag aansluiten bij een ander team. 

 

 

Wedstrijden

Komend weekend staan er 6 thuiswedstrijden op het programma. Zoals gebruikelijk vragen we via deze weg nadrukkelijk aandacht voor de taken die uitgevoerd mogen worden, zie daarvoor onderstaand overzicht. 

 

Je wedstrijden en taken kun je ook vinden via de basketball.nl-app van de NBB. (Je kunt via de app het programma ook automatisch koppelen aan je digitale agenda. )

 

 

  Datum Zaalwacht Martijn van Melis
  8-10-2022   Sam Verra 
       
Tijd Wedstrijd Scheidsrechters  Verenigingsofficials
14:00 E.B.C.G. X12 1 -
Yellow Sox X12
Melis, M van,
Verra, S
Verschuren, J. ,
Stiphout, D Van
15:45 E.B.C.G. M16 1 -
Almonte M16
Oortwijn, B ,
Mensch, J
Workum, JVan,
Broeders, T
17:30 E.B.C.G. MSE 1 -
Yellow Sox MSE 1
Bond Warmink, F,
Mahadi, S,
Jacobs, L
17:30 E.B.C.G. M18 1 -
Venlo Sport Crusaders
Peeters, S ,
Cadier, B
Rosmalen, M. ,
Koldzic, M
19:15 E.B.C.G. MSE 2 -
Venlo Sport Crusaders
Gerven, V Van,
Kantelberg, L
Ekpombang, T ,
Heijer, M Den
19:15 E.B.C.G. M20 1 -
Tracks Parkstad M20 1
Passier, D ,
Alphen, J
Ibrahimi Tayneh, A. ,
Mulder, W.
       

 

 Jouw clubgenoten weten dat ze op je kunnen rekenen zoals jij ook rekent op een scheidsrechter en tafel als jij moet spelen! 

Wist je dat iedereen die bij E.B.C.G. taken uitvoert hiervoor een vergoeding krijgt? De vergoeding is €6 voor het fluiten en €4 voor het tafelen. Vanaf U16 zul je regelmatig ingedeeld worden om een taak uit te voeren.

Kun je echt niet dan willen we je vragen zelf te ruilen met een teamgenoot en even aan ons te laten weten wie je vervanger is (via een mail naar wedstrijdsecretariaat.ebcg@gmail.com).

 

 

Vacatures

Onze voorzitter Richard heeft aangegeven per 1 januari te stoppen als voorzitter. De functie van secretaris is nog steeds niet ingevuld. Daarmee lopen we een steeds grotere risico dat we in 2023 niet samen als E.B.C.G. kunnen basketballen!

Hierbij de herhaalde oproep om even te laten weten als je een bijdrage wilt leveren (hoe groot of klein die ook mag zijn). Reageren kan naar secretaris@ebcg.nl.

 

 

ALV save the date

Op dinsdagavond 15 november vindt de Algemene LedenVergadering weer plaats. 

Zet dit alvast in je agenda. De aanvang is 20.15, meer informatie volgt in de komende nieuwsbrief. 

 

 

Sportlink en het spelregelbewijs (herhaling)

Het gaat goed met het behalen van het spelregelbewijs. 24 leden van E.B.C.G. hebben het gehaald de afgelopen weken. Maar er zijn nog 16 leden van E.B.C.G. die dit seizoen niet zomaar wedstrijden mogen spelen omdat ze nog niet in het bezit zijn van een spelregelbewijs. Ben je 13 jaar of ouder dan moet je voor aanvang van het seizoen het spelregelbewijs halen om zonder problemen wedstrijden te mogen spelen (behalve als je als in het bezit bent van een scheidsrechtersdiploma).

Heb jij het spelregelbewijs nog niet, kijk dan hier hoe je dit kunt halen: https://www.basketball.nl/competities/spelregels/spelregelbewijs/

 

 

Scheidsrechterscursus

Volgende week start E.B.C.G. met een scheidsrechterscursus. Ben jij (of is uw kind) 18 jaar of ouder en speel je wedstrijden dan wordt er verwacht dat jij wedstrijden fluit. Als we dit allemaal doen dan is de belasting beperkt en zorgen we er voor dat we allemaal fijn kunnen basketballen. 

Informatie over de cursus heb je via het emailadres ontvangen dat bij E.B.C.G. bekend is. 

 

 

Bedankt voor het lezen en succes komend weekend!

 

 

Sportieve groet.

Groeten van het bestuur
Monique, Richard, Thijs en Tommy.  

 

Op alle uitingen van E.B.C.G. is onze Privacy Policy van toepassing.
Ontvang je deze nieuwsbrief en wil je deze niet ontvangen?

Wil je de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mailadres?
laat het even weten via secretaris@ebcg.nl 

 

 

Onze sponsoren

 

EBCG Nieuws 12/09/2022: Eerste wedstrijden, jubileum en vacatures

12 september 2022

Beste (ouders van) leden van E.B.C.G., Beste lezer,

 

We hebben al weer een paar weken heel goed getraind en nu staan de eerste wedstrijden voor de deur. Komend weekend beginnen we met een thuisweekend. In deze nieuwsbrief informeren we je over de taken voor komend weekend, sportlink en het spelregelbewijs. Daarnaast natuurlijk aandacht voor het jubileum en de steeds groter wordende zorgen wanwege de openstaande vacatures. Lees snel verder. 

 

Wedstrijden

Zoals gezegd begint komend weekend de nieuwe competitie met zaterdag vol thuiswedstrijden. De heren1 en heren2 spelen echter een uitwedstrijd. We vragen toch een aantal mensen om naar de zaal te komen. Dus via deze weg vragen we nadrukkelijk aandacht voor de taken die uitgevoerd mogen worden, zie daarvoor onderstaand overzicht. 

 

Je wedstrijden en taken kun je ook vinden via de basketball.nl-app van de NBB. (Je kunt via de app het programma ook automatisch koppelen aan je digitale agenda. )

 

  Datum Zaalwacht S van Dijck  
  17-9-2022   L Meegdes  
Tijd Wedstrijd Accommodatie Scheidsrechters Tafelofficials
15:45 E.B.C.G. X14 1 -
Jumping Giants X14
De Coevering Dijck, S Van,
Mahadi, A,
Keen, A.,
Feijen, L.
15:45 E.B.C.G. X12 1 -
BC Heeze X12 1
De Coevering Koningsberger, W
Warmink, J,
Ekpombang, T,
Hedel, G. van
17:30 E.B.C.G. M18 1 -
Jumping Giants M18
De Coevering Oortwijn, B,
Meegdes, L,
Mulder, W.,
Henneman, M
17:30 E.B.C.G. M16 1 -
Yellow Sox M16 1
De Coevering Cadier, B,
Mensch, J
Oever, N Ten,
Warmink, F
19:15 E.B.C.G. M20 1 -
BC Bladel M20
De Coevering Bekkers, R,
Passier, D,
Blas, R,
Heijer, M Den
12:00 Achilles '71 MSE 6 -
E.B.C.G. MSE 2
NUENEN    
13:30 Vido MSE 1 -
E.B.C.G. MSE 1
VELDHOVEN    
         
         

 

Jouw clubgenoten weten dat ze op je kunnen rekenen zoals jij ook rekent op een scheidsrechter en tafel als jij moet spelen! 

Wist je dat iedereen die bij E.B.C.G. taken uitvoert hiervoor een vergoeding krijgt? De vergoeding is €6 voor het fluiten en €4 voor het tafelen. Vanaf U16 zul je regelmatig ingedeeld worden om een taak uit te voeren.

Kun je echt niet dan willen we je vragen zelf te ruilen met een teamgenoot en even aan ons te laten weten wie je vervanger is (via een mail naar wedstrijdsecretariaat.ebcg@gmail.com).

 

 

Sportlink en het spelregelbewijs

Het gaat goed met het behalen van het spelregelbewijs. 16 leden van E.B.C.G. hebben het gehaald de afgelopen weken. Maar er zijn nog 24 leden van E.B.C.G. die dit seizoen niet zomaar wedstrijden mogen spelen omdat ze nog niet in het bezit zijn van een spelregelbewijs. Ben je 13 jaar of ouder dan moet je voor aanvang van het seizoen het spelregelbewijs halen om zonder problemen wedstrijden te mogen spelen (behalve als je als in het bezit bent van een scheidsrechtersdiploma).

Heb jij het spelregelbewijs nog niet, kijk dan hier hoe je dit kunt halen: https://www.basketball.nl/competities/spelregels/spelregelbewijs/

 

Foto's en gegevens

Tot 24 september is het mogelijk voor alle leden om hun foto aan te passen in de app, daarna is dit alleen via ons mogelijk. Let er op dat het een goede duidelijke pasfoto is. Als de scheidsrechter je niet kan identificeren kan hij of zij je weigeren en mag je geen wedstrijd spelen.

Er zijn een aantal vragen binnengekomen over het aanpassen van data door ouders, met name voor kinderen jonger dan 16 jaar.

Heeft u hier vragen over kijk dan even naar deze video: https://sportlinkservices.freshdesk.com/nl/support/solutions/articles/9000149838-persoonlijke-instellingen-wijzigen-van-kinderen-onder-16-jaar

Als u daarna nog vragen heeft bijvoorbeeld i.v.m. het koppelen van het juiste e-mailadres, stuur dan een bericht naar secretaris@ebcg.nl.

 

 

Nieuw tenue

Misschien ben jij wel toe aan een nieuw tenue. Zoals je weet moeten we de tenues met minimaal vijf tegelijk bestellen dus we willen graag aan het begin van dit nieuwe seizoen de nieuwe bestellingen verzamelen.Er liggen tenues in de zaal die je kan passen als je behoefte hebt aan een nieuw tenue!

 

We hebben een aantal 'leen-tenues'. Bestel jij een tenue dan kun je er één lenen totdat je eigen tenue bezorgd is. De bestelling gebeurt via de website van E.B.C.G., heb je vragen dan geven we graag persoonlijke uitleg in de zaal.

Dus pas het tenue bij de training en geef je bestelling door via de site.

 

   

Jubileum

Je hebt de poster voorbij zien komen op onze socials (@ebcg_basketball of de EBCG groep op facebook), je hebt het eerder al in de nieuwsbrief gezien en de jubileumcommissie is afgelopen week in de zaal langs gekomen. Over twee weken vieren we 50 jaar E.B.C.G.. 

(klik hier voor groter formaat)

 

We gaan er vanuit dat iedereen meedoet dus schrijf je in door een mail naar jub.commissie.ebcg@gmail.com.

 

 

Vacatures

Onze voorzitter Richard heeft aangegeven per 1 januari te stoppen als voorzitter. De functie van secretaris is nog steeds niet ingevuld. Daarmee lopen we een steeds grotere risico dat we in 2023 niet samen als E.B.C.G. kunnen basketballen!

Hierbij de herhaalde oproep om even te laten weten als je een bijdrage wilt leveren (hoe groot of klein die ook mag zijn). Reageren kan naar secretaris@ebcg.nl. 

 

 

Bedankt voor het lezen en veel plezier en succes komend weekend!

 

 

Sportieve groet.

Groeten van het bestuur
Monique, Richard, Thijs en Tommy.  

 

Op alle uitingen van E.B.C.G. is onze Privacy Policy van toepassing.
Ontvang je deze nieuwsbrief en wil je deze niet ontvangen?

Wil je de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mailadres?
laat het even weten via secretaris@ebcg.nl 

 

 

Onze sponsoren

 

EBCG Nieuws 26/08/2022: Eerste training, trainingstijden en wedstrijden

26 augustus 2022

Beste (ouders van) leden van E.B.C.G., Beste lezer,

 

Het nieuwe E.B.C.G. seizoen staat voor de deur. Dit is niet zomaar een seizoen, we vieren dit jaar het 50-jarig jubileum van E.B.C.G.. Via deze overvolle nieuwsbrief informeren we je over de definitieve teamindeling en trainingstijden, vind je informatie over de eerste trainingen en nog veel meer. Hopelijk ben jij weer uitgerust, wij hebben in ieder geval weer heel veel zin in het nieuwe seizoen.

 

 

Eerste training vanaf 31 augustus!

De vakantie in het zuiden is dit jaar laat en het seizoen begint vroeg dus we hebben de gemeente gevraagd of we dit seizoen weer vroeg weer mogen beginnen met trainen. Dit is gelukt, we mogen woensdag 31 augustus (en natuurlijk 1 en 2 september) voor de eerste keer de zaal in.

 

Op onze website staat zoals altijd de EBCG-jaarkalender waarop je kunt zien op welke avonden er training gegeven wordt (en in welke vakanties bijvoorbeeld niet).

 

 

Teamindeling

Net zoals het afgelopen seizoen delen we (mede in verband met de AVG wetgeving) de teamindeling alleen via de nieuwsbrief.  

We zullen ook snel via de basketball.nl-app de teamindeling delen. Check hiervoor of je toegang hebt tot deze app, ervaar je hier problemen mee laat het even weten. 

Je vindt de informatie als de app opent onder het kopje persoonlijk, als je dan bij 'stand' kijkt zie je de naam van je team en de competitie waarin het is ingedeeld. 

 

We proberen alle teams dubbel te bezetten met trainers/coaches. Wij zijn heel blij met de bezetting dit we tot nu toe rond hebben kunnen krijgen. Daarom alvast dank aan alle vrijwilligers die dit jaar weer trainingen willen geven en coachen. Zou jij het leuk vinden om mee te helpen, bijvoorbeeld als coach bij wedstrijden, laat het dan weten aan Tommy Straten.

 

  

Jubileum

Je hebt de poster misschien al wel op onze socials voorbij zien komen (@ebcg_basketball of de EBCG groep op facebook)

(klik hier voor groter formaat)

 

We gaan 50 jaar E.B.C.G. samen vieren! Zet 24 september in je agenda en schrijf je alvast in.

 

 

Vacatures

Natuurlijk moet er van alles voorbereid worden om weer samen te kunnen basketballen. De zaal is gereserveerd, de teamindeling is gemaakt, clubgenoten zijn bereid gevonden om training te geven, er zijn vrijwilligers gevonden die willen coachen. Het jubileum wordt voorbereid en natuurlijk wordt er op verschillende manieren met jou gecommuniceerd. 

Een handvol bestuursleden is hier de afgelopen weken en maanden mee bezig geweest. Maar zoals we al eerder hebben laten weten zijn er twee vacatures. Deze moeten we samen op korte termijn invullen om ook in 2023 te kunnen basketballen. 

Hierbij de herhaalde oproep om even te laten weten als je een bijdrage wil leveren (hoe groot of klein die ook mag zijn). Reageren kan naar secretaris@ebcg.nl. 

 

 

Wedstrijden, tenues en spelregelbewijs

De eerste wedstrijden zullen gespeeld gaan worden in het weekend van 17 en 18 september. De NBB maakt hopelijk snel de wedstrijden definitief en dan zie jij deze ook in de app.

 

Volgende week kun je in de zaal tenues passen, als je een tenue bestelt kun je ook gebruik maken van een leen-tenue totdat je eigen tenue geleverd wordt. 

 

Als laatste vragen we je aandacht voor het spelregelbewijs. 33 leden van E.B.C.G. mogen nog geen wedstrijden spelen dit seizoen omdat ze nog niet in het bezit zijn van een spelregelbewijs. Ben je 13 jaar of ouder dan moet je voor aanvang van het seizoen het spelregelbewijs halen om zonder problemen wedstrijden te mogen spelen (behalve als je als in het bezit bent van een scheidsrechtersdiploma). 

Heb jij het spelregelbewijs nog niet, kijk dan hier hoe je dit kunt halen:  https://www.basketball.nl/competities/spelregels/spelregelbewijs/

 

 

Bedankt voor het lezen geniet nog van je vakantie (als je die hebt) en tot volgende week in sporthal de Coevering natuurlijk!

 

Groeten van het bestuur
Monique, Richard, Thijs en Tommy.  

 

Op alle uitingen van E.B.C.G. is onze Privacy Policy van toepassing.
Ontvang je deze nieuwsbrief en wil je deze niet ontvangen?

Wil je de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mailadres?
laat het even weten via secretaris@ebcg.nl 

 

 

Onze sponsoren

 

 

EBCG Nieuws 22/06/2022: laatste training, toernooi en info volgend seizoen

22 juni 2022

Beste (ouders van) leden van E.B.C.G., Beste lezer,

 

Deze week zijn de laatste trainingen. Om het seizoen af te sluiten hebben we volgende week vrijdag nog een toernooi maar we zijn vooral bezig met volgend seizoen.  In deze nieuwsbrief vind je daarom de voorlopige teamindeling en de voorlopige trainingstijden. 

 

 

Laatste trainingen en toernooi op vrijdag 1 juli

Deze week (22 juni t/m 24 juni) vinden de laatste trainingen plaats van dit lange seizoen. We starten het komende seizoen weer vanaf 30 augustus, dat is meteen ook het jubileumseizoen voor E.B.C.G..

 

Maar net zoals ieder jaar sluiten we het seizoen af met de hele vereniging samen. Zoals je vast gezien hebt op onze socials houden we op vrijdag 1 juli twee toernooitjes. 

 

Vrijdag 1 juli van 19.00 -20.15 organiseren we een ouder-kind toernooi voor alle leden van U10, U12 en U14. Zoals de naam al aangeeft zijn ouders van harte welkom om mee te doen (u heeft alleen sportkleding en zaalschoenen nodig). 

 

Vrijdag 1 juli van 20.30 - 22.15 zullen we een toernooi organiseren voor alle leden van U16, U18, U20, Hs2, Hs1 en de recreanten. 

 

Zoals altijd hopen we dat jij er ook bij bent op deze laatste dag van het seizoen. 

 

 

Voorlopige teamindeling en voorlopige trainingstijden

Vanaf 30 augustus 2022 starten we met het jubileumseizoen voor E.B.C.G.. We vieren komend jaar dat onze vereniging 50 jaar bestaat. Er is een jubileumcommissie die al maanden bezig is om hier een schitterend feest van te maken. 

 

Misschien ben jij ook wel benieuwd hoe de voorlopige teamindeling eruit ziet en wat de voorlopige trainingstijden zijn. 

Kijk daarvoor in de nieuwsbrief die je als lid ontvangt. Deze indeling is een concept omdat we bijvoorbeeld nog van de gemeente te horen moeten krijgen of de zaal op de aangegeven momenten beschikbaar is.

Daarnaast zijn we, zoals ieder jaar, nog aan het zoeken naar trainers en coaches om alle teams bezet te krijgen. Vind jij het leuk om jouw basketbalkennis over te dragen, stuur dan een bericht naar onze TC: Tommy Straten (tommy-straten@hotmail.com) 

Zodra wij meer weten zullen we de teams en trainingstijden definitief maken. 

 

 

Spelregelbewijs (herhaling)

Mogelijk heb je in de afgelopen weken een bericht gekregen van de NBB over het spelregelbewijs. 

Basketball is een fantastische sport, maar spelregel technisch ook een lastige sport. De NBB zet daarom vol in op meer kennis van de spelregels wat zorgt voor meer begrip voor beslissingen van de scheidsrechters en onze sport dus leuker, veiliger en positiever maakt. 

Een speler die het spelregelbewijs dient te halen, ontvangt een mail vanuit FlowSparks. Dit betreffen alle spelende leden (met een spelactiviteit) vanaf 13 jaar tot en met 24 jaar. De mail wordt automatisch verstuurd.

Als jij in deze catergorie valt dan heb je dus een mail ontvangen en zul je het spelregelbewijs moeten halen anders mag je van de bond niet zomaar wedstrijden spelen. 

 

Zou jij het spelregelbewijs moeten halen maar heb je de mail gemist. Of hoef jij het spelregelbewijs niet te halen maar wil je gewoon je kennis opfrissen en toetsen? Check dan: https://www.basketball.nl/competities/spelregels/spelregelbewijs/

 

 

Dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. Geniet van je laatste training en tot 1 juli!

 

 

namens het bestuur
Monique, Richard, Thijs en Tommy.  

 

Op alle uitingen van E.B.C.G. is onze Privacy Policy van toepassing.
Ontvang je deze nieuwsbrief en wil je deze niet ontvangen?

Wil je de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mailadres?
laat het even weten via secretaris@ebcg.nl 

 

 

Onze sponsoren

 

 

EBCG Nieuws 22/05/2022: kampioenen en ALV 24 mei

22 mei 2022

Beste (ouders van) leden van E.B.C.G., Beste lezer,

 

Voor de meeste teams is de competitie afgelopen. En twee teams zijn daarbij kampioen geworden. Zoals aangekondigd is komende dinsdag de ALV, daarover meer in onderstaande nieuwsbrief. Ook vind je onderstaand informatie over het spelregelbewijs. 

 

 

Heren 1 en U12 kampioen!

Na een lang seizoen (dankzij de onderbreking ivm Covid) zijn wij er heel trots op dat ons Heren 1 team en ons U12 team kampioen zijn geworden. Natuurlijk zijn we ook trots op alle andere leden die E.B.C.G. sportief en vol passie hebben vertegenwoordigd. 

Voor U20 en HS2 staat nog een inhaalwedstrijd op het programma. De trainingen lopen nog door tot eind juni dus er kan nog lekker gebasketbald worden en rustig vooruit gekeken naar volgend seizoen. 

 

 

ALV,  komende dinsdag 24 mei

De Algemene LedenVergadering zal zoals eerder gemeld plaatsvinden op 24 mei (vanaf 20.30). Door omstandigheden kunnen we niet terrecht in onze gebruikelijke locatie. Daarom zal de vergadering plaatsvinden thuis bij de wedstrijdsecretaris Monique. 

Wij willen je daarom nadrukkelijk vragen om even te laten weten of je aansluit of niet, dit kan door een kort bericht naar secretaris@ebcg.nl.

 

Onderwerpen die deze keer op de agenda staan:

• Decharge gevoerd beleid 2021 (afrekening)

• Nieuwe sponsoren
• Bestuursinvulling
• Jubileum

De ALV is zoals gebruikelijk het moment om met het bestuur te bespreken wat er goed gaat maar ook wat verbeterd zou kunnen worden binnen E.B.C.G.. Zoals gezegd, wij horen graag of je erbij bent. 

 

 

Spelregelbewijs

Mogelijk heb je in de afgelopen weken een bericht gekregen van de NBB over het spelregelbewijs. 

Basketball is een fantastische sport, maar spelregel technisch ook een lastige sport. De NBB zet daarom vol in op meer kennis van de spelregels wat zorgt voor meer begrip voor beslissingen van de scheidsrechters en onze sport dus leuker, veiliger en positiever maakt. 

Een speler die het spelregelbewijs dient te halen, ontvangt een mail vanuit FlowSparks. Dit betreffen alle spelende leden (met een spelactiviteit) vanaf 13 jaar tot en met 24 jaar. De mail wordt automatisch verstuurd.

Als jij in deze catergorie valt dan heb je dus een mail ontvangen en zul je het spelregelbewijs moeten halen anders mag je van de bond niet zomaar wedstrijden spelen. 

 

Zou jij het spelregelbewijs moeten halen maar heb je de mail gemist. Of hoef jij het spelregelbewijs niet te halen maar wil je gewoon je kennis opfrissen en toetsen? Check dan: https://www.basketball.nl/competities/spelregels/spelregelbewijs/

 

 

Dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. En hopelijk tot dinsdag bij de ALV

 

namens het bestuur
Monique, Richard, Thijs en Tommy.  

 

Op alle uitingen van E.B.C.G. is onze Privacy Policy van toepassing.
Ontvang je deze nieuwsbrief en wil je deze niet ontvangen?

Wil je de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mailadres?
laat het even weten via secretaris@ebcg.nl 

 

 

Onze sponsoren

 

 

rss

 

Zoeken

Gebruik onderstaand veld om te zoeken binnen onze website.

 

 

Vragen?

Heb je vragen of wil je in contact met ons komen? Vul dan het contactformulier in.

 

Ook basketballen?

Lijkt het je ook leuk om te basketballen? Je bent van harte welkom om een keer mee te trainen! Wij trainen bij EBCG op woensdag, donderdag of vrijdag. Meldt je aan bij de ledenadministratie via het contactformulier, om te kijken met welk team je een paar keer mee kan trainen.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Stuur een mail met je naam en e-mailadres naar secretaris@ebcg.nl