Corona 1

Op deze pagina vind je de Coronamaatregelen zoals ze bij E.B.C.G. gelden. 

 

 

Coronamaatregelen E.B.C.G.

Als sportclub proberen wij zo goed mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen. Het is daarin belangrijk dat we waar mogelijk signalen van leden of bezoekers opvangen zodat we samen zo goed mogelijk omgaan met deze richtlijnen.

Als je vragen hebt, of basketbalgerelateerde zorgen mbt corona of wanneer je tips hebt hoe wij iets beter kunnen regelen. Laat het ons AUB even weten. Je kunt daarvoor contact opnemen met onze Voorzitter Richard () en natuurlijk ook door een mail te sturen naar secretaris@ebcg.nl. Wij horen graag van je!

 

Om iedereen zo veilig mogelijk te laten basketballen willen we je vragen rekening te houden met de volgende algemene afspraken:

 • Heb je (of iemand in je omgeving) verkoudheidsklachten of griepverschijnselen (of deze de afgelopen 24uur gehad)? Heb je de afgelopen 7 dagen contact gehad met iemand die (mogelijk) corona heeft (of heb je zelf (mogelijk) corona (gehad))?
  Blijf thuis, laat je testen
 • Houd voor en na de wedstrijd of training waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar
 • Was of desinfecteer voor én na de training je handen
  (Bij de ingang van de sporthal staat een desinfectiezuil)

 

1,5 meter afstand

Wij proberen er voor te zorgen dat je zoveel mogelijk 1,5 meter afstand kan houden. Daarom verzoeken iedereen om gebruik te maken van de juiste kleedkamer en daarmee een looproute. Zorg er zelf voor dat je ook in die kleedkamer 1,5 meter afstand houdt.

Daarnaast willen we iedereen vragen om niet meer dan 10 min voor aanvang van een wedstrijd of training in de zaal aanwezig te zijn (en na de training of wedstrijd de zaal zo snel mogelijk te verlaten). 

 • Maak voor aanvang van de training gebruik van de oneven kleedkamers (1 voor 'zaal links' of 3 voor 'zaal rechts')
 • Maak na de training gebruik van de even kleedkamers (2 of 4)

 • Bij wedstrijden vragen we je om voor de wedstrijd omgekleed in de sporthal te verschijnen.
 • Voor aanvang van de wedstrijd zijn er geen kleedkamers beschikbaar. Na de wedstrijden zijn de kleedkamer beschikbaar voor de bezoekende teams, maak daarbij gebruik van de kleedkamer die bij binnenkomst van de sporthal wordt aangegeven.
 • Leden van E.B.C.G. graag na de wedstrijd thuis douchen.

 

Om 1,5 meter afstand te kunnen houden willen we het aantal aanwezigen in de sporthal beperken.  

Wij vragen iedereen (en met name de ouders van jeugdleden) om geen toeschouwers mee te nemen naar wedstrijden of trainingen. Ouders die meekomen ivm vervoer en die willen blijven kijken, graag plaatsnemen op de aangegeven plek (tribunes boven).

 

Een paar andere regels die speciaal rondom wedstrijden gelden:

De NBB heeft een protocol voor basketballwedstrijden gepubliceerd, dit vind je hier: https://www.basketball.nl/documents/482/20200827_Protocol_basketbalcompetities.pdf

 

Een paar punten die wij er alvast voor je uit hebben gehaald:

 • Je kan in de auto zitten met mensen uit een ander huishouden. Dan is het advies een mondkapje te dragen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
 • Het advies voor zowel sporters als scheidsrechters is om zoveel mogelijk omgekleed af te reizen naar de sportlocatie.
 • Schud geen handen (line-up op 1,5 meter afstand).
 • Buiten het veld (ook in het spelersbankgebied) dient door iedereen (18+) te allen tijde de 1,5 meter afstand tot andere te worden gewaarborgd.
 • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en de yell, is niet toegestaan.
 • Neem zo snel mogelijk na de wedstrijd de 1,5 meter in acht en houd afstand van betrokkenen, ook in de kleedkamers.
 • Blijf niet onnodig lang in de sporthal hangen. Sporters gaan direct na de wedstrijd naar de kleedruimte die hen is/wordt toegewezen. Als hier geen gebruikt van wordt gemaakt, keer huiswaarts wanneer dit mogelijk is.
 • We willen het aantal mensen in de sporthal zoveel mogelijk beperkten. Daarom vragen we je om geen toeschouwers mee te nemen.

 

Overige maatregelen die E.B.C.G. neemt tegen corona:

 • Neem indien gewenst AUB je eigen drinkfles mee.
 • De trainers proberen waar mogelijk in hun training zo min mogelijk toestellen en andere attributen te delen. Maak na de training AUB de algemene materialen schoon (reinigingsmaterialen beschikbaar bij de sporthalbeheerder)
 • Trainers proberen waar mogelijk 1,5 meter afstand te houden. Wanneer dit niet mogelijk is vragen wij je een mondkapje op te doen. Er zijn mondkapjes voor de trainers aanwezig mocht een trainer een speler van dichtbij moeten coachen of bij bijvoorbeeld een blessure. 
 • Vanuit het bestuur proberen bij de aanvang van iedere training een corona-coordinator aanwezig te hebben om toe te zien op bovenstaande richtlijnen
 • Voor de senioren (18+) vragen we om extra aandacht zodat we samen de 1,5 meter richtlijn kunnen naleven. Als het daarbij nodig is om een extra kleedkamer te gebruiken graag overleg met de sporthalbeheerder. 

 

Voor de uitwedstrijden van dit weekend adviseren wij je om website van de vereniging waar je naar toe gaat te raadplegen. Hierop kun je meestal vinden hoe de betreffende vereniging omgaat met de maatregelen en het NBB-protocol. 

 

Bedankt voor je medewerking en veel plezier met sporten!

 

 

Vragen?

Heb je vragen of wil je in contact met ons komen? Vul dan het contactformulier in.

 

Ook basketballen?

Lijkt het je ook leuk om te basketballen? Je bent van harte welkom om een keer mee te trainen! Wij trainen bij EBCG op woensdag, donderdag of vrijdag. Meldt je aan bij de ledenadministratie via het contactformulier, om te kijken met welk team je een paar keer mee kan trainen.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Stuur een mail met je naam en e-mailadres naar secretaris@ebcg.nl