Coronamaatregelen

Op deze pagina vind je de Coronamaatregelen zoals ze bij E.B.C.G. gelden (laatste versie: 07-10-2020). 

 

 

Coronamaatregelen E.B.C.G.

Als sportclub proberen wij zo goed mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen. Het is daarin belangrijk dat we waar mogelijk signalen van leden of bezoekers opvangen zodat we samen zo goed mogelijk omgaan met deze richtlijnen.

Als je vragen hebt, of basketbalgerelateerde zorgen mbt corona of wanneer je tips hebt hoe wij iets beter kunnen regelen. Laat het ons AUB even weten. Je kunt daarvoor contact opnemen met onze Voorzitter Richard () en natuurlijk ook door een mail te sturen naar secretaris@ebcg.nl. Wij horen graag van je!

 

Om iedereen zo veilig mogelijk te laten basketballen willen we je vragen rekening te houden met de volgende algemene afspraken:

 • Heb je (of iemand in je omgeving) verkoudheidsklachten of griepverschijnselen (of deze gehad)? Heb je de afgelopen dagen contact gehad met iemand die (mogelijk) corona heeft (of heb je zelf (mogelijk) corona (gehad))?
  Blijf thuis, dit geldt ook voor sportende kinderen met klachten!
  Volg de richtlijnen van het RIVM, en laat je testen (E.B.C.G. volgt de adviezen van de overheid zie: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ziekte#alsjeziekbent)
 • Houd voor en na de wedstrijd of training waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar
 • Was of desinfecteer voor én na de training je handen
  (Bij de ingang van de sporthal staat een desinfectiezuil)

 

Kleedkamers niet beschikbaar, toeschouwers niet toegestaan

Wij proberen er voor te zorgen dat je zoveel mogelijk 1,5 meter afstand kan houden. Daarom willen we iedereen vragen om niet meer dan 5 min voor aanvang van een wedstrijd of training in de zaal aanwezig te zijn (en na de training of wedstrijd de zaal zo snel mogelijk te verlaten). 

 • De kleedkamers zijn niet beschikbaar. Zowel bij trainingen als wedstrijden vragen we je om omgekleed in de sporthal te verschijnen. Het is dus niet mogelijk om na de wedstrijd in de sporthal te douchen.

Om 1,5 meter afstand te kunnen houden willen we het aantal aanwezigen in de sporthal beperken.  

 • Naar aanleiding van de aangescherpte richtlijnen van de overheid zijn toeschouwers niet meer toegestaan in de sporthal. (Voor ouders van kinderen t/m 22 jaar die rijden naar een uitwedstrijd geldt dat ze als teambegeleiding beschouwd worden en niet als toeschouwers. Beperk dit aantal rijdende ouders wel tot het minimaal noodzakelijke aantal. Zij zullen dus in de hal aanwezig mogen zijn.)

Er geldt van overheidswege een dringend advies voor iedereen vanaf 13 jaar om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes. Tijdens het sporten hoeft er geen mondkapje op, maar in de hal, kleedkamers en andere ruimtes geldt het advies wel.

 

Overige maatregelen die E.B.C.G. neemt tegen corona:

 • Neem indien gewenst AUB je eigen drinkfles mee.
 • De trainers proberen waar mogelijk in hun training zo min mogelijk toestellen en andere attributen te delen. Maak na de training AUB de algemene materialen schoon (reinigingsmaterialen beschikbaar bij de sporthalbeheerder)
 • Trainers proberen waar mogelijk 1,5 meter afstand te houden. Gezien het advies om een mondkapje te dragen zullen onze trainers zoveel mogelijk een mondkapje op doen. Wij vragen de trainers om zeker een mondkapjes op te doen in het geval deze een speler van dichtbij moet coachen of bij bijvoorbeeld een blessure (mondkapjes zijn voor trainers beschikbaar in de sporthal)
 • Vanuit het bestuur proberen bij de aanvang van iedere training een corona-coordinator aanwezig te hebben om toe te zien op bovenstaande richtlijnen

 

Een paar algemene regels die speciaal rondom wedstrijden gelden:

De NBB heeft een protocol voor basketballwedstrijden gepubliceerd, dit vind je hier: https://www.basketball.nl/documents/482/20200827_Protocol_basketbalcompetities.pdf

 

Een paar punten die wij er alvast voor je uit hebben gehaald:

 • Je kan in de auto zitten met mensen uit een ander huishouden. Dan is het advies een mondkapje te dragen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
 • Het advies voor zowel sporters als scheidsrechters is om zoveel mogelijk omgekleed af te reizen naar de sportlocatie.
  (Zoals aangegeven is het in sporthal de Coevering niet mogelijk om gebruik te maken van de kleedkamers en douches)
 • Schud geen handen (line-up op 1,5 meter afstand).
 • Buiten het veld (ook in het spelersbankgebied) dient door iedereen (12+) te allen tijde de 1,5 meter afstand tot andere te worden gewaarborgd.
 • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en de yell, is niet toegestaan.
 • Neem zo snel mogelijk na de wedstrijd de 1,5 meter in acht en houd afstand van betrokkenen.
 • Blijf niet onnodig lang in de sporthal hangen. Keer direct na de activiteit huiswaarts wanneer dit mogelijk is.

 

Voor de uitwedstrijden van jou team adviseren wij je om de basketball.nl-App (of de website van de vereniging waar je naar toe gaat) te raadplegen. Hierop kun je meestal vinden hoe de betreffende vereniging omgaat met de maatregelen en het NBB-protocol. 

 

Bedankt voor je medewerking en veel plezier met sporten!

 

Vragen?

Heb je vragen of wil je in contact met ons komen? Vul dan het contactformulier in.

 

Ook basketballen?

Lijkt het je ook leuk om te basketballen? Je bent van harte welkom om een keer mee te trainen! Wij trainen bij EBCG op woensdag, donderdag of vrijdag. Meldt je aan bij de ledenadministratie via het contactformulier, om te kijken met welk team je een paar keer mee kan trainen.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Stuur een mail met je naam en e-mailadres naar secretaris@ebcg.nl