Coronamaatregelen

Op deze pagina vind je de Coronamaatregelen zoals ze bij E.B.C.G. gelden (laatste versie: 05-11-2021). 

 

 

 

Coronamaatregelen E.B.C.G.

Als sportclub proberen wij zo goed mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen. Het is daarin belangrijk dat we waar mogelijk signalen van leden of bezoekers opvangen zodat we samen zo goed mogelijk omgaan met deze richtlijnen.

Als je vragen hebt, of basketbalgerelateerde zorgen mbt corona of wanneer je tips hebt hoe wij iets beter kunnen regelen. Laat het ons AUB even weten. Je kunt daarvoor contact opnemen met onze Voorzitter Richard () en natuurlijk ook door een mail te sturen naar secretaris@ebcg.nl. Wij horen graag van je!

 

Aanscherping richtlijnen

Vanwege de aangescherpte richtlijnen vanuit de overheid moeten ook wij maatregelen nemen zodat we samen kunnen blijven basketballen. Wij zijn heel blij dat we kunnen blijven sporten en willen iedereen graag een veilige sportomgeving blijven bieden.

Maar de nieuwe richtlijnen vragen wel extra inzet van vrijwilligers binnen onze club.

 

Vanaf zaterdag 6 november moeten we van alle spelers boven de 18 het coronatoegangsbewijs (CTB) en identiteitskaart controleren bij binnenkomst van de sportzaal. Wij zijn daarvoor als club verantwoordelijk.

We zullen daarom bij de ingang via de Coronacheck-app controleren of je (als je 18 of ouder bent) het groene vinkje kunt laten zien. Ook spelers van bezoekende teams zullen dus gecontroleerd worden. 

 

Kleedkamers beschikbaar, toeschouwers niet toegestaan

Om het aantal mensen dat we moeten controleren te beperken heeft het bestuur besloten dat er de komende tijd geen toeschouwers binnen mogen komen bij trainingen en wedstrijden.

Personen die een functie hebben bij een wedstrijd, zoals coaches, scheidsrechters en juryleden, zijn niet CTB-plichtig. Rijouders die meereizen naar een wedstrijd, worden aangemerkt als publiek en dienen wél een CTB te laten zien.

 

Overige maatregelen die E.B.C.G. neemt tegen corona

 

Neem indien gewenst AUB je eigen drinkfles mee.

 

Natuurlijk hanteren we nog steeds de basisregels:

Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD (ook als je gevaccineerd bent), kom pas weer naar de zaal als je een negatieve uitslag hebt.
Heb je de afgelopen 7 dagen contact gehad met iemand die corona heeft of iemand in je omgeving die klachten heeft, blijf thuis en laat je testen
Was vaak en goed uw handen, geef andere mensen geen hand,
Hopelijk kunnen we er met deze maatregelen voor zorgen dat we lekker kunnen blijven basketballen.

 

Voor de uitwedstrijden van jou team adviseren wij je om de basketball.nl-App (of de website van de vereniging waar je naar toe gaat) te raadplegen. Hierop kun je meestal vinden hoe de betreffende vereniging omgaat met de maatregelen en het NBB-protocol. 

 

Bedankt voor je medewerking en veel plezier met sporten!

 

Vragen?

Heb je vragen of wil je in contact met ons komen? Vul dan het contactformulier in.

 

Ook basketballen?

Lijkt het je ook leuk om te basketballen? Je bent van harte welkom om een keer mee te trainen! Wij trainen bij EBCG op woensdag, donderdag of vrijdag. Meldt je aan bij de ledenadministratie via het contactformulier, om te kijken met welk team je een paar keer mee kan trainen.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Stuur een mail met je naam en e-mailadres naar secretaris@ebcg.nl